miercuri, 22 februarie 2012

Pacientii multumesc: Dana & Marian HUHULEA

Exista in Romania doua categorii de medici: cei la care pacientul merge cu teama pentru ca nu va fi bagat in seama, stanjenit, cu capul plecat si umil si medicii pe care ii privim nu numai ca pe niste persoane care ne fac bine, ci si ca pe niste oameni care ne dau sfaturi, ne ajuta, ne explica, ne indruma si ale caror usi sunt mereu deschise. Aceasta a doua categorie de medici este destul de restransa, poate din cauza conditiilor din sistemul sanitar, poate chiar din cauza noastra, a pacientilor. Insa este cea care CONTEAZA, este cea care salveaza vieti.

Unul dintre acesti "salvatori de vieti" este dl Profesor Dr. Msc Alexandru Vlad CIUREA. Un om remarcabil, deosebit, care prin atitudine, maiestrie, devotament si disciplina stie sa faca diferenta.

Cum? Iata un caz concret. In 2010, un nepotel al nostru, in varsta de 9 ani, din Constanta, a venit la Bucuresti cu un diagnostic nemilos, i se mai dadeau cateva luni de viata de catre doctorii din spitalele de la malul marii. Copilul nu mai vedea bine, avea dureri ingrozitoare si o presiune cranio cerebrala de 9 ori mai mare decat cea normala. Parintii, oameni obisnuiti, fara resurse materiale deosebite, fara relatii, au ajuns la spitalul Bagdasar Arseni, la dl. Profesor Ciurea. Dupa multe investigatii, analize, copilul a fost operat de catre dl. Profesor. Copilul s-a simtit bine imediat dupa interventia chirurgicala pentru ca toata presiunea s-a dizolvat.Rezultatul este ca acest copil nu numai ca a supravietuit cand toti medicii de la Constanta nu i-au dat nicio sansa, ci faptul ca este absolut normal, are vederea perfecta, se joaca, se dezvolta si creste ca toti copii. Toti am fost uluiti,chiar daca durerea din suflet era fara margini, si nu puteam realiza cum dl Profesor a reusit o minune: sa transforme imposibilul in ceva cert si palpabil. Sa faca DIFERENTA intre VIATA si......


Nu putem descrie in cuvinte sentimentele pe care le-am trait si de asemenea nu putem prin cuvinte sa multumim dlui Profesor Ciurea nu numai pentru ca ne-a primit, s-a ocupat de baietel, l-a operat si i-a salvat viata ci si pentru faptul ca a fost alaturi de noi, ne-a dat sfaturi si ne-a dat o noua sansa sa zambim.

Intr-o lume moderna, nebuna, agitata pana la paroxism, in care persoanele care dispun de niste resurse financiare se urca imediat in avion cu directia Viena deoarece "i-a spus lui cineva ca acolo sunt niste doctori.....", parca ti se pare usor nefiresc sa intalnesti oameni & profesionisti precum Dl Prof Ciurea, care fac imposibilul sa devina posibil si care se incapataneaza sa dovedeasca ca in tara asta inca exista mult bun simt, demnitate si PROFESIONALISM IN STARE PURA!

Va multumim dle Profesor pentru tot ce ati facut! Va uram sa aveti parte de tot ce e mai bun si de oameni de acelasi calibru ca dvs: oameni deosebiti, cu suflet mare, profesionisti si care fac ca aceasta lume sa fie ALTFEL.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Aveti dreptate in tot ce spuneti l-am cunoscut si mi-a redat bucuria unei noi vieti.

Anonim spunea...

e adevarat ce scrieti,providenta a facut sa fiu operata de acest om care mi-a redat bucuria unei noi vieti.

Daniela Cucu din Ploiesti spunea...

Ati spus in comentariul Dvs: "profesionalism in stare pura". Dvs. l-ati cunoscut pe acest MARE OM, anul trecut. Eu l-am cunoscut pe ACEST MARE OM, acum peste 35 de ani. Si atunci era tanar, era fermecator si avea acel PROFESIONALISM IN STARE PURA. Desi a imbatranit (a devenit mai intelept) si-a pastrat acel caracter de MARE OM. Si nu a fost deloc usor. Cine nu-i cunoaste viata, poate spune simplu: E UN MEDIC, CA TOTI MEDICII. Insa cine ii cunoaste viata (asa cum sunt eu) spune, cu ,mana pe inima:
E UN BRAV EROU! SLAVA EROILOR ACESTUI NEAM!

Sorina spunea...

Multumim, domnule profesor!
Maria a terminat clasa aIa cu foarte bine ca orice copil normal. E un copil normal. E frumoasa, vesela, jucausa si cel mai important sanatoasa. Se joaca, citeste, socoteste, invata engleza, face teatru, pian, inot. Colegii au uitat ca trebuie sa aiba grija de ea. E la fel ca toti ceilalti.
In urma cu patru ani cand ea avea numai patru ani a facut strabism. In urma investigatiilor diagnosticul a cazut ca un trasnet asupra noastra. Proces expansiv de fosa posterioara. Mai pe inteles tumoare pe creier intr-o zona greu accesibila. Trebuie neaparat operata si daca supravietuieste sunt sanse mari sa-i fie afectate vorbirea, sau vederea, sau... Tumoarea e langa trunchiul cerebral. O miscare gresita si... Si minune. Echipa de medici de la Bagdazar-Arseni reusesc sa scoata tumoarea in totalitate dupa o operatie de aproape cinci ore. Va multumim domnule profesor Vlad Ciurea si domnule doctor Adrian Iliescu.
Familia Carp din Galati