vineri, 23 iulie 2010

Pacientii Multumesc: edem cerebral si pulmonar-Adrian Sandu

Numele pacientului este Adrian Sandu, din Focsani,cu diagnostic final: abces cerebral, si pneomonie. A inceput cu convulsii pe partea dreapta a mainii si piciorului drept, precum si a muschilor toracici din partea dreapta; a fost preluat de ambulanta din Focsani, acestea au incetat dupa ce a fost perfuzat. Aceste convulsii au revenit, dar de intensitate mai redusa, dupa 2 zile, cand i s-a facut si o radiografie la plamani, deoarece acuza o durere in spate, pe partea dreapta, in urma careia ni s-a spus ca este vorba de o punga de lichid la plamani. Piciorul si mana dreapta le coordona destul de greu, iar in urma unui examen neurologic, ni s-a spus ca este totul in regula. In perioada de o saptamana de internare in spital la Focsani, timp in care i-a fost administrat antibiotic prin perfuzie, din 6 in 6 ore, nu a suferit nici o modificare medicala. Dupa aceasta saptamna, a fost transferat in Bucuresti, la sectia de neurologie a spitalului Bagdasar-Arseni. In urma mai multor analize: tomografie, RMN, PET, analize de sange, i s-a pus diagnsticul de abces cerebral, si s-a facut o biopsie pe partea stanga a creierului. In ziua urmatoare a biopsiei, a fost transferat la spitalul Victor Babes, sectia de infectioase, unde a fost tratat cu antibiotice, timp de o luna. Pacientul arata vizibil mai bine, in sensul ca isi misca mana dreapta si piciorul cu mai multa flexibilitate, si mai natural, incepand cu a 3-a zi de tratament in Victor Babes. In perioada de o luna, cat a fost spitalizat la infectioase, au mai aparut: zgomot in ureche, limba incarcata, miros mai puternic al urinei, acestea fiind din cauza antibioticelor administrate.In urma tratamentului cu antibiotic, plamanul drept se vedea din ce in ce mai mult la radiografie, iar abcesul cerebral se calcifia, pierzand din dimensiune-s-a vazut la RMN.

Inainte de aceasta perioada, pacientul tusea, fuma cam un pachet de tigari pe zi, manca odata in zi, seara, cat pentru toata ziua. In afara de tuse cu expectoratie, mai simtea o durere in partea dreapta spate, si avea senzatie de frig.

Multumiri: Dl. Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea
Dl. Adrian Iliescu Neurochirurg
Dl. Felix Mircea Brehar Neurochirurg
Dr. Simion Valentina Cipriana

Pacientii Multumesc: Cristina Maria

Mii de multumiri domnului Profesor Doctor A.V.CIUREA.

Ma numesc Stuparu Cristina Maria, am 26 de ani si sunt din Rm.Valcea.

In urma cu patru luni m-am prezentat la medicul oftalmolog, acuzand tulburari de vedere la ochiul drept.

Medicul oftalmolog mi-a prescris vitamine spunandu-mi ca ochiul este obosit, dar, dupa o luna am acuzat dureri de cap, ameteli si varsaturi.

M-am prezentat la medicul neurolog care mi-a recomandat C.T. si am fost diagnosticata cu chist temporo-parietal stang.

Medicul neurochirurg de la Rm.Valcea mi-a dat bilet de trimitere catre Domnul Profesor Doctor A.V.CIUREA de la Spitalul Clinic ,,Bagdasar-Arseni".

Domnul Profesor Doctor A.V.CIUREA mi-a recomandat un alt C.T.CEREBRAL.

Rezultatul C.T-ului a fost: LEZIUNE CHISTICA ADIACENTA VL STG,CU CONTINUT FLUID,DE DIMENSIUNI 6,5/5,5/5 CM CE DEPLASEAZA CU 1 CM LINIA MEDIANA.

In data de 17.06.2010 s-a intervenit chirurgical si s-a practicat evacuarea continutului lichidian al chistului si rezectia cvazitotala a formatiunii solide sub magnificatie cu mo.

Starea la externare: vindecat chirurgical.

vineri, 16 iulie 2010

Ciornei Mariana

Numele meu este Ciornei Bogdan si va transmit aceasta scrisoare in semn de recunostinta pentru colectivul condus de Domnul Doctor A.V. Ciurea. Doresc pe aceasta cale sa multumesc intregii echipe conduse de D-nul Doctor, pentru amabilitatea si profesionalismul de care au dat dovada in modul cum a fost tratata mama mea in data de 31 mai 2010 cand am ajuns la Spitalul Clinic de Urgenta „Bagdasar-Arseni’’.



In dupa masa zilei de 29 mai 2010 mama mea Ciornei Mariana s-a simtit foarte rau avand dureri de cap si de ceafa ingrozitoare. Am apelat de serviciul de urgenta 112 si am primit o ambulanta. Medicul de pe ambulanta i-a gasit o tensiune ridicata si i-a administrat niste pastile dandu-ne ca sfat ca ar fi bine pentru ea la acel moment putina odihna. Dupa 2-3 ore de somn am observat ca starea ei era din ce in ce mai grava incepand sa delireze, sa nu mai poate sa isi controleze actiunile si nereusind sa vorbeasca clar si rational.

In acel moment am apelat o a doua salvare. Echipa de pe ambulanta foarte pregatiti si-au dat seama de starea foarte grava in care se afla mama mea, au transportat-o de urgenta la Spitalul de Urgenta Floreasca in care dupa cateva teste si analize a fost diagnosticata cu anevrism cerebral fiind de asemenea informati ca este o urgenta care trebuie operata.

Dupa 2 zile petrecute de mama mea in Spitalul Floreasca la Terapie Intensiva am primit o recomandare de la Medicul Primar Horia Moraru de a o transfera in Spitalul de Urgenta „Bagdasar-Arseni”cu acceptul D-nului Doctor A.V. Ciurea.

In dupa masa zilei de 31 mai 2010 mama mea a fost transferata in Spitalul „Bagdasar-Arseni” in care am fost informati ca operatie este o prioritate dar fiindca mama se afla la menstruatie nu se poate interveni chirugical si ca pana la interventie sa fie tinuta sub supraveghere si pe anumite pastile.

Pe data de 4 iunie 2010 a intrat in sala de operatie fiind inainte pusi la curent de toate riscurile si de sansele de reusita a operatiei. Operatie a fost un real succes, mama mea a fost scapata de orice pericol tinuta in continuare sub supraveghere la Terapie Intensiva.Cuvintele spuse de D-nul Doctor A.V. Ciurea „este un miracol ca inca mai respira”, nu voi uita niciodata aceste cuvinte.



Pe data de 13 iunie 2010 a iesit de la Terapie Intensiva ca pe data de 18 iunie sa o externeze doarece starea ei de sanatate se inbunatatise considerabil si putea continua recuperarea acasa urmand un anumit regim si tratament.

In ziua de astazi 06 iulie 2010 scriind aceste randuri pot spune in numele familie ca suntem foarte fericiti de cum a evoluat mama mea de la operatie si se vede ca e pe drumul cel bun, sper o recuperare completa si pe aceasta calea vreau sa ii multumesc inca o data D-ul Doctor A.V. Ciurea si echipei sale de neurochirurgi pentru efortul depus.

Dr. Valentin Vasile Murariu - Viata Mea

Profesor Dr. Alexandru Vlad Ciurea, este fara nici o exagerare un brand, o marca pentru medicina romaneasca, o stea pentru Spitalul Clinic de Urgenta ”Dr. Bagdasar-Arseni ” , Medic Sef al celebrei sectii Neurochirurgie I, care este o „ noua maternitate ” pentru o serie de bolnavi care renasc aici, in urma unor afectiuni capatate in timpul vietii, dar si urma accidentelor de circulatie ori de munca.

Profesorul Ciurea si echipa sa au reusit sa treaca dincolo de limite cand extirpa tumori de pe creier, fiind in neurochirurgia romaneasca permanent campioni. Prin mainile sale au trecut sute de oameni care si-au recapatat dreptul la viata. Printre acestia, ma numar si eu, care am descoperit in plina sanatate aparenta, instalarea in timp a unui proces expansiv intracranian temporo-parietal stang cu dimensiunile 64/60/42 mm .

Am realizat faptul ca trebuie sa fiu operat cat mai curand posibil. Stiam ca Prof. Dr. Ciurea este renumitul chirurg care opereaza pe creier cu rezultate bune si foarte bune, in functie de gravitatea afectiunilor, ca activitatea o desfasoara mai mult in sala de operatii. M-am adresat acestuia. Ca urmare, Profesor Dr. Alexandru Vlad Ciurea a intervenit chirurgical pe data de 02. 02. 2010, facand in 9 ore craniotomie pterionala stanga si ablatia microchirurgicala in totalitate a PEIC temporo-parietal stang. Rezultatul anatomo-patologic a fost de Meningiom meningotelial. Evolutia a fost foarte buna, astfel ca pe data de 01. 04. 2010 mi-am reluat activitatea de medic la spitalul la care lucrez si acum.

Multi bolnavi cu bani considera ca in Romania nu sunt medici buni si pleaca peste granita sa fie operati sau tratati cu multe zeci de mii de euro, printre care si Presedintele Romaniei, dl. Traian Basescu, care a afirmat ca medicii romani nu sunt bine pregatiti. ERONAT ! Medicii romani sunt bine si foarte bine pregatiti, dar nu sunt ajutati sa aiba ce le trebuie. Obtin rezultate remarcabile prin talentul lor de chirurgi si ajutati de medicatia cumparata de bolnavi, intrucat la dispozitie in spitale nu au ajutorul necesar pe care alte tari il au cu prisosinta: medicamentele.

In perioada internarii mele, am vazut cum zilnic Profesor Dr. Alexandru Vlad Ciurea, de la orele 7 pana la orele 16-17 este in sectie, la patul bolnavului operat, in sala de operatii, unde zilnic opereaza sau, cand se aduc urgente, indiferent de ora. Starea postoperatorie in care sunt eu si multi altii ca mine, care pleaca dupa ce „ viziteaza ” Sectia Neurocghirurgie I si trec prin mainile celebrului neurochirurg si a echipei sale de adevarati profesionisti, este foarte buna.

Imi exprim multumirile si toata consideratia pentru Profesor Dr. Alexandru Vlad Ciurea, care m-a redat vietii. Va doresc multa sanatate pentru a da fericire si viata multor oameni care va vor solicita la momentele de cumpana din viata lor.

Cu deosebit respect si stima,
Dr. Valentin Vasile Murariu, Medic Primar Şef Sectie O.R.L
Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Popescu" Focşani.